Banksy vs Bristol Museum

Много хора смятат Banksy за графити-бог, други считат творбите му за пълни глупости.
Дядо ми най-вероятно би го нарекъл хулиган заради това, че цапа по хорските къщи, и тарикат заради посланията на цапаниците.

Аз лично искрено се забавлявам на работите му, на чувството му за хумор и откровеното му мнение за заобикалящият ни свят и проблемите в него; а лекотата, с която осмива Системата, обществените порядки и дори обикновения зрител, е просто възхитителна.

В края на юни имах удоволствието да посетя изложбата Banksy vs Bristol Museum и да видя на живо немалко негови творби. Напълно в свой стил, Banksy не се беше ограничил само до главната зала, а беше “скрил” част от щуротиите си между експонатите на постоянните изложби в останалите зали — бледорозово дилдо редом до парчета сталактити и сталагмити, “зареден” бонг във витрината с ренесансов порцелан, интерпретации на класическа живопис, скромно обозначени с етикетчето Local Artist и т.н.

Без да се отплесвам повече, ето част от творенията му, които успях да заснема. Предварително се извинявам за качеството, но навалицата беше голяма, издебването на време и място за снимане — трудно, а приглушеното осветление и забраната за ползване на светкавица не помагаха особено.