Закачлива закачалка с моливи

Прибирайки се веднъж с колелото, погледът ми се спря на един сух клон, който лежеше на тротоара. Приличаше малко на бастун, с права дръжка; с почти изцяло обелена кора и светла, чиста дървесина. Взех го, без да се замислям много-много какво ще го правя, а вкъщи го оставих “да втасва” в кухнята, докато реша съдбата му.

Седмица по-късно идеята дойде сама – реших да го направя на закачалка.

Et voilà!

Първоначално смятах да използвам цветни моливи с кръгло сечение, но понеже такива не намерих, купих шестоъгълни. Избрах си шест молива (комплектът беше с 10 цвята) и от тях отрязах парчета с дължина около 4 см. После взех свредло с подходящ диаметър, омотах малко хартиено тиксо на 1,5 см от върха на свредлото, за да ми служи като маркер докъде да пробивам, направих шест дупки по дължината на клона и в тях пъхнах моливчетата, като предварително ги бях заострил малко в единия край, за да влезнат по-лесно.

zakachalka s molivi-002

Нарочно направих дупките под различен ъгъл и не точно в права линия – така стои по-разчупено и естествено, доколкото естествено може да изглежда клон с цветни моливи, стърчащи от него. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНакрая взех парче канап и вързах двата му края за двата края на клона, забих две пирончета на горния ръб на вратата и на тях закачих канапа, получавайки свободно висяща закачалка.

zakachalka s molivi-004

Ето така изглежда в целия си блясък:

zakachalka s molivi-005

Една снимка и от мравчи поглед:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Не само, че става лесно, но е и забавно. Направете си и вие – няма къде да сбъркате! :)